Haber siteniz için sosyal ağ yönetim araçları

Günümüzde en ufak işletmelerin bile artık birer web sitesi var. Web sitelerinin bu denli yayılmasıyla birlikte her işletmenin ister istemez sosyal medyada da görünür olma zorunluluğu oluştu. Ancak, sosyal ağların sayısının çokluğu nedeniyle, bir işletmeyi veya markayı farklı sosyal mecralardan aynı anda yönetmeye çalışmak ekstra zaman ve çaba gerektiren uzun bir süreç. İşte tam da bu yüzden farklı hesapların aynı yerde yönetilebileceği sosyal medya yönetim araçları mevcut. Bu araçlarla sosyal medya paylaşımlarını düzenleyerek takip etmek, gönderi zamanlamak ve paylaşımların aldığı etkileşimleri takip etmek mümkün. Bu sosyal medya yönetim araçları sosyal ağların sayısı kadar fazla. Bu nedenle farklı işler için kullanmayı deneyimlediğim araçları anlatmaya çalışacağım.

Buffer

Buffer, sosyal medya içeriklerini yönetmek için tasarlanmış internet tabanlı bir uygulama. Temel işlevi, sosyal mecralarda toplu içerik paylaşmak. Özellikle Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sosyal ağları eklemeyi ve bu ağlarda paylaşım yapmayı kolaylaştıran bir kullanıcı arayüzüne sahip.

Buffer ile farklı sosyal mecralarda aynı anda aynı gönderiyi yayınlanabiliyor. Ayrıca bir gönderiyi hafızaya ekleyerek daha sonra yayınlamak üzere zamanlayabilirsiniz. WordPress, Chrome ve RSS okuyucular ile bir entegrasyon uzantısı da içeriyor.

15 dolarlık seçenekte 8, 99 dolarlık seçenekte 25, 199 dolarlık seçenekte 50, 399 dolarlık seçenekte ise toplamda 150 tane sosyal mecra kullanılabiliyor. 14 gün boyunca ücretsiz test edip sonrasında ücretsiz olarak kullanmaya devam etmek de mümkün. Ücretisiz kullanıma devam etmenin tek dezavantajı yalnızca üç sosyal medya hesabında ve yalnızca tek bir profil ile paylaşım yapabilmek. Aylık 15 dolarlık seçenekte ise 12 profil aynı anda yönetilebiliyor.

Buffer’ın ücretsiz sürümünde de yer alan, paylaşımların URL’sini buff.ly olarak kısaltma özelliği ile görüntü kirliliğinden kaçınmak mümkün.

Hootsuite

Hootsuite de çok tercih edilen araçların başında geliyor. Facebook, Twitter, LinkedIn gibi birçok sosyal medya hesabı yönetilebiliyor. Tek bir panelde işlem yapma olanağı sağlayan Hootsuite’in kullanıcı arayüzünün kolaylığı da öne çıkmasının nedenlerinden biri. Paylaşımlar zamanlanabiliyor ve paylaşımların aldığı etkileşimlere dair istatistik raporlarına düzenli olarak ulaşmak mümkün.

Bu raporlar sayesinde sitenize ziyaretçilerinizin en çok hangi saatlerde geldiğini, en çok hangi içeriklerin tık aldığını kolayca takip edebilirsiniz. Hootsuite’de aylık 19 euro ödeyerek 10 sosyal profil, limitsiz zamanlama hakkı ve tek kullanıcılı bir plana geçebilirsiniz. 99 euroluk seçenekte ise 20 sosyal profil, limitsiz zamanlama hakkı ve üç kullanıcılı daha geniş bir kullanım alanı var.

Agorapulse

Agorapulse, temel seviyede sosyal medya pazarlaması, hesap takibi ve yönetimi için ihtiyaç duyabileceğiniz hemen hemen her şeyi kapsayan bir araç. Pulse şu anda Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi bilindik markalar üzerine yoğunlaşıyor ancak daha çok ağın kısa sürede devreye gireceğini vadediyor.

Agorapulse, basit bir kullanıcı arayüzüne sahip ve çok sayıda analiz raporuna ulaşmak mümkün.

Gönderilerinizde başlık, bağlantı açıklaması ve kullanılacak görsel gibi türlü detay özelleştirilebiliyor. Facebook’ta istediğiniz albümü doğrudan paylaşabilirsiniz. Takvim özelliği ile yayınlarınızın yayınlanıp yayınlanmadığını da kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

AgoraPulse ile belli insanlara ekstra olarak denetleme görevi atayabiliyorsunuz. Bu da size daha güçlü bir yönetim imkânı sağlıyor. Ücretsiz sürümünü 15 gün kullanıp tüm özelliklerinden sınırsız olarak faydalanabilirsiniz. AgoraPulse’a Premium üyelik düşünmek isterseniz önünüze 49, 99, 199 ve 299 dolarlık seçenekler çıkıyor. Bu seçeneklerde 3, 10, 25 ve 40 profile kadar tanımlayabileceğiniz avantajlar mevcut.

Sendible

Sendible da pazarlama ajansları, işletmeler ve serbest çalışan sosyal medya danışmanları arasında oldukça popüler bir sosyal medya yönetim aracı.

Sendible, kolay kullanılabilirliğinin yanı sıra, sosyal medya kampanyalarını ve günlük faaliyetleri hızla yönetmenizi sağlayan özellikler sunuyor. Ayrıca Slack de dahil olmak üzere 20’den fazla sosyal mecra ile entegre olmuş durumda.

Aracın kontrol paneli, RSS akışlarınızı dahi saklayabileceğiniz nitelikte. İşletmeniz için sektörünüze dair konularla ilgili makaleleri web’de arayıp bunları sıralayabilir.

Sendible’ın övgüyle bahsedilen gelişmiş algoritmaları, göndereceğiniz iletiler için en uygun zamanı tahmin edebilme özelliğine sahip. Ayrıca gönderilerinizi gruplayabilir, istediğiniz bir zamanda yayınlayabilirsiniz.

Sendible, görselin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’a video eklemeyi destekliyor. Son zamanlarda birkaç kullanışlı otomasyon aracı da geliştirmiş durumda. Bu sayede kullanıcılar Twitter’da tweet ve DM de dahil olmak üzere otomatik mesajlar yaratabilir.

Sendible’ın yıllık üyeliği en avantajlı seçeneği. 20 euroluk seçenekte 12 sosyal servis ve tek kullanıcı ile basit ama işinizi görebilecek bir seçeneği kullanmanız mümkün oluyor. 79 euroluk seçenekte 49 sosyal servis, 6 rapor ve 3 kullanıcıya sahip oluyorsunuz. 156 euroluk pakette ise 105 servis, 35 rapor ve 7 kullanıcı ile yoğun temponuzu kontrol altına alabilirsiniz.

eClincher

Çoklukla pazarlama profesyonellerinin ve ajansların tercih ettiği eClincher, markanızı popüler sosyal medya ağlarında yönetmenizi basitleştirme iddiasıyla yola çıkan bir araç.

eClincher ile birden fazla sosyal medya hesabını merkezi bir panelden yönetebilir ve sadece birkaç tıklama ile çoklu otomatik görevler verebilirsiniz. Bu araç otomatik ileti yayınlama, içerik iyileştirme, analiz raporlaması gibi gelişmiş özellikleriyle birlikte geliyor.

Bu araç ile sosyal medya kampanyalarınızı düzenleyebilir, en çok aranan içeriğinizi tespit ederek trafiğinizi ve markanıza olan katılımı büyük ölçüde artırabilirsiniz.

Özelleştirilmiş gelen kutusu seçeneği ile mesajlarınızı görüntülemek ve yanıtlamak için bir gelen kutusundan diğerine geçmeniz gerekmiyor. Böylece iletişiminizi, sorgularınızı ve diğer iletilerinizi tek bir birleşik platformda yönetmenize yardımcı oluyor. eClincher, kullanıcılarına 7/24 yardım vaat ediyor. Fiyatlara baktığımızda ise önümüze 49, 99 ve 199 dolarlık seçenekler çıkıyor. eClincher’ın tanımladığı 15, 30 ve 100 seçenekli sosyal profil sayısı diğer araçlara kıyasla daha az.

SocialPilot

SocialPilot, kırk binin üzerinde ajans ve sosyal medya ekibi tarafından kullanılıyor. Kullanıcıların çevrim içi pazarlama stratejisi verimliliğini artırarak hem zamandan hem de paradan tasarruf etmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanan yönetim aracı, makul fiyatıyla öne çıkıyor.

SocialPilot ile kullanıcılar 500’e kadar gönderi paylaşabilir ve bunları 200 kadar sosyal ağ profiline bağlayabilir. Herhangi bir karakter sınırlaması da yok. Diğer özellikleri arasında ise sosyal ağ analizi, müşteri yönetimi ve toplu çizelge var.

SocialPilot, Chrome, Firefox ve Safari için, kullanıcının internetten makale paylaşmasına izin veren bir tarayıcı uzantısı sağlıyor. Ayrıca Facebook ve Twitter akışlarından da yayınları paylaşabilmek için bu tarayıcı kullanılabilir. Bu uzantının en güzel yanlarından birisi de, Canva’dan tasarladığınız görselleri tanıtabiliyor olmanız.

Müşteri yönetimi özelliği ile müşterilerinizin sosyal medya hesaplarını hesap ve kimlik bilgilerini almadan ya da müşterinizi yönetici yapmanıza gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde yönetebilirsiniz. SocialPilot’da en çok tercih edilen Premium seçeneği 40 dolarlık seçenek. Bu seçenekte 100 sosyal mecra ve ayrıca ek olarak 20 RSS tanımlanabiliyor. 10, 24 ve 80 dolarlık planlarda ise sırasıyla 10, 50 ve 200 sosyal mecraya ek olarak 5, 10 ve 20 RSS de tanımlanabiliyor.

CoSchedule

CoSchedule, WordPress, Google Takvim ve Analytics ile entegre çalışıyor. Çevrim içi içerik, tanıtım ya da kampanyaları koordine etmeyi, planlamayı ve yönetmeyi sağlayan bulut tabanlı bir yönetim aracı olarak öne çıkan CoSchedule, içeriğinizin takvim ile otomatik olarak entegre olmasını sağlayacak bir WordPress eklentisi de sağlıyor.

Örneğin, bir gönderinizin zamanlamasını değiştirmek istediğinizde, ki bu sık sık karşılaşılabilen bir durum, önceden programlanmış ögelerinizi entegre ettiğiniz takvime sürükleyip bırakmanız yeterli oluyor. Bu yetenekleri CoSchedule’ı diğerlerinden farklılaştırıyor.

Üzerinde çalıştıklarını belirttikleri Facebook gönderi zamanlama özelliği ise diğerlerine kıyasla sınıfta kalıyor.

CoSchedule’ın aylık maliyeti yaklaşık olarak 30 dolar. İlk etapta yüksek gelebilecek bu fiyat kullanıcılardan gelen yorumlara göre karşılığını veriyor. Ancak tabii ki daha düşük ve daha yüksek ücretli planlar da var. Bu yüzden plan seçenekleri ile ilgili karar vermeden önce ücretsiz iki haftalık zamanda programı tanımanızı öneriyor.

İlginizi çekebilir