Gazetecilik uzun süredir Türkiye’deki en tartışmalı mesleklerden biri. Ama tartışmalar çoğunlukla ya birkaç büyük şehirdeki gazetecinin ya da çok okunan kimi köşe yazarlarının şahsı etrafında gerçekleşiyor.
7 Soru 7 Cevap #podcast serisi ekseriyetle büyük şehirlere ve ulusal medya eksenine sıkışmış gazetecilik tartışmasını, gazetecilik pratiğinin şevk ve tutkuyla sürdüğü yerel medya alanına taşıyor.
Bu seride, basılı gazetelerin ilk sayfalarında kendine yer bulamayan, adli bir haber olmadıkça televizyonlardaki ana haber bültenlerine giremeyen illerin medya kuruluşlarında çalışan yerel ve bölgesel gazetecilerle hem kendi deneyimlerini hem de günümüzdeki gazeteciliğe ilişkin düşüncelerini konuştuk.
Gazeteci Perihan Kaya’nın hazırladığı bu seri yedi soru etrafında Türkiye’nin unutulmuş şehirlerindeki gözden kaçmaması gereken hikâyelerin peşinde koşan gazetecilere ses vermeyi amaçlıyor.
Bu bölümde konuğumuz Tokat Güneş Haber Gazetesi’nden Dursun Ekrem Er.
1982 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Afyon ve Konya illerinde tamamladı. Lise eğitimi için Yozgat’a döndü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitelerinde 3 farklı branşta fakülte tamamladı. Babası gibi gazeteci olma hayaline 16-17 yaşlarında bir dergide Genç Kalemler köşesine konuk yazar olarak düzenli köşe yazıları ile başladı. Ardından Yozgat ve Tokat’ta yerel basında muhabirlik ve yöneticilik görevleri üstlendi. 2009 yılında Tokat’a geldi. Yaklaşık 10 yıl boyunca Sivil Toplum Örgütlerine Basın Danışmanlığı yaptı. Halen Tokat Güneş Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü ile TRT Haber Muhabirliği görevini yürütüyor.
Er’in gazetecilik tanımı ne? Gazeteci olmaktan pişmanlık duyduğu oldu mu? Yaşadığı zorluklar neler? #Yerel ya da bölgesel yayınlarda neyi değiştirmek isterdi? Tokat’ta yaşayan bir #gazeteci olarak bir gününü nasıl geçiriyor?
Umarız siz de dinlemekten bizim kadar keyif alırsınız.
İyi dinlemeler!
Yorum ve önerilerinizi iletisim@newslabturkey.org adresine bekliyoruz.